E-Belediye
30. Ahilik Haftası Kutlama Törenleri Yapıldı

30. Ahilik Haftası Kutlama Programı Mudurnu'da Yapıldı.

Kutlama programına Bolu Valisi Aydın Baruş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım, Bolu Esnaf va Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ahmet Yoltaş, Bolu ve Mudurnu protokolü ile esnaflar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından Mudurnu Müftülüğü tarafından hazırlanan Geleneksel Şed Kuşanma Töreni canlandırıldı. Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin sunumunun ardından İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağı kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. İlin Ahisi Mudurnu Demirci Esnafından İsmail Kocabay, İlin Kalfası Bolu Demirci Esnafından Erhan Demir, İlin Çırağı Gerede Matbaacı Esnafından Musa Güldemir plaketlerini Bolu Valisi Aydın Baruş'un elinden aldılar.

Bir Ahilik geleneği olan Mudurnu Esnaf Duası'nın ardından tüm katılımcılara ve halka " Ahi Pilavı ile Helva ikram edildi.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide