Esnaf Toplantıları Sona Erdi

Mudurnu Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Mudurnu Kaymakamlığı, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği, Mudurnu Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ortaklarını oluşturduğu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ( MARKA ) tarafından finanse edilen " Yap-İşlet- Yaşat Mudurnu Kent Restorasyon Atölyesi ve Ahilik Müzesi" projesi kapsamında ilçemizdeki esnaflarımızla ahilik kültürü üzerine 3 farklı zamanda kahvaltılı sohbet toplantıları düzenlendi.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı, ahiliğin temel esaslarının konuşulduğu toplantılar katılımcıların da katkılarıyla oldukça verimli geçti.

Uzun yıllardır ilçemizde esnaflık yapan, çırak yetiştiren, üreten esnafımızın geçmişteki ticari hayatı, adetleri, usta çırak ilişkilerindeki ritüelleri paylaşması ve bunların kayıt altına alınması projemizin önemli bir ayağını oluşturuyor.

Çağrımızı kırmayıp projemizde bize destek olan ve değerli fikirlerini paylaşan tüm esnaflarımıza teşekkür ederiz.