E-Belediye
MUDURNU TÜRKİYE’NİN 15. CİTTASLOW’U OLMA YOLUNDA
#

Mudurnu'nun Cittaslow (Sakin Şehir) başvurusu yerinde incelendi.

Merkezi İtalya’da bulunan yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow’a (Sakin Şehir) dahil olmak isteyen Mudurnu Belediyesi, başvurusunu Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar Belediyesi’ne yaptı.

Uluslararası Cittaslow Genel Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mudurnu’ya gelerek incelemelerde bulundu. Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Mudurnu Alan Başkanı Dr. Ayşe Ege Yıldırım, belediye yetkilileri, turizmciler ziyarette ev sahipliği yaptı.

Mudurnu’nun tarihi, turistik, kültürel yerlerinde incelemeler yapan heyet, ayrıca Mudurnu halkının yöresel lezzetlerinin satıldığı yerlere de ziyaretler gerçekleştirdi.

Gezinin sonunda açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu an 14 üyeyle Türkiye’de tüm bölgelere yayılan Sakin Şehirlerin 15’incisinin Mudurnu olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti ve Mudurnu’nun dosyasını İtalya’ya götüreceklerini söyleyerek şunları söyledi: “Zümrüt gibi doğasını yaşatan, ecdadını atalarının mirasını hazine gibi saklayan Mudurnu, Türkiye’nin 15. Cittaslow’u (Sakin Şehri) olmaya hazırlanıyor. Hayırlısıyla gurur duyacağımız muhteşem bir biblo kent kazanıyor ailemiz”

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ise; " Uluslararası Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı, Cittaslow Türkiye Koordinatörümüz ve Seferihisar Belediye Başkanımız Tunç Soyer Beyefendiyi Mudurnu'da ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduk. Karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduk. Türkiye'de şu an 14 üyesi bulunan Cittaslow ( Sakin Şehir) ağına 15. üyesi olmayı hedefliyoruz. Tunç Başkanıma ve ekibine temsil etmeye çalıştığım ilçem adına teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim." diye konuştu.

Türkiye’de; Seferihisar, Gökçeada, Yenipazar, Yalvaç, Taraklı, Halfeti, Uzundere, Ula/Akyaka, Vize Perşembe, Şavşat, Göynük,Gerze, Eğirdir ilçeleri Sakin Şehir unvanına sahip.

SAKİN ŞEHİR

“Sakin Şehir” anlamına gelen Cittaslow 1999 yılında İtalya’da kurulmuş, uluslararası bir belediyeler birliği hareketidir. Bir kentin Cittaslow olması için Cittaslow felsefesine uygun hareket etmesi, nüfusunun 50.000 altında olması ve birliğe sunduğu başvuru dosyası üzerinden yapılan değerlendirmeden geçer puan alması gerekmekte. Bir kentin değerlendirmeden geçmesi için çevre politikaları, altyapı politikaları, sosyal uyum, kentsel yaşam kalitesi politikaları gibi kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide