E-Belediye
Tarihi Kentler Birliği'nden Belediyemize Ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları, 24.08.2017 tarihinde Şerifler Yalısında gerçekleştirilen juri toplantısıyla belirlendi.



69 belediyenin, 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 proje ile başvurduğu yarışma sonunda Metin SÖZEN Koruma Büyük Ödülü'nü Mudurnu Ahiler Müzesi ve Kanuni Sultan Süleyman Cami Restorasyonu Projeleri ile Mudurnu Belediyesi kazandı.


Jüri açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi; Mudurnu Belediyesi; sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan canlanma yaratarak koruma çalışmalarını kent yaşamıyla bütünleştiren ilerici proje yaklaşımları, istihdam yaratan, somut olmayan kültür mirasını koruyan çok katmanlı ve akıllıca kurgulanmış proje senaryosu, kamusal mekanlar ve yaşayan çarşı dokusu ile bütünleşen, sade ve nitelikli mimari tasarımları nedeniyle 2016 yılı Metin Sözen Koruma Büyük Ödülüne layık görülmüştür.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İngeöl; " Kurucu üyesi olduğumuz Tarihi Kentler Birliği'nden, Prof. Dr. Metin Sözen hocamızın adına verilen bu anlamlı ödülü almaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Mudurnu Ahiler Müzesi ve Kanuni Sultan Süleyman Camii Restorasyonları hem somut hem somut olmayan kültür varlıklarını gelecek kuşaklara aktarmak için gösterdiğimiz çabanın örnekleridir. Bu örneklerin ödüllendirilmesi de ayrıca mutluluk verici. Bu anlamlı ödülün ilçemize kazandırılması sırasında yardım ve desteklerini bizden esirgemeyen başta Bolu Valimiz Sayın Aydın BARUŞ'a, İlçe Kaymakamımız Efecan ŞAHİN'e, Vakıflar Bölge Müdürümüz Temel ÜNLÜ'ye, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa ÇÖPOĞLU'na, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ ve yönetim kurulu üyelerine, Tarihi Kentler Birliği Yarışma jürisine, Belediyemiz Personelleri Mimar Nihan KARAKAŞOĞLU ve Restoratör Yetkin KARAKAŞOĞLU'na ve emeği geçen personel arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi