E-Belediye
TÜRKİYE CUMHURİYETİ 94 YAŞINDA

Büyük bir onur ve gururla 94. yılını kutladığımız Cumhuriyet, bir gün önce kararlaştırılıp ertesi günü ilan edilmemiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 1915 yılında Çanakkale’de temelleri atılmış, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ikinci adımı, 4 Eylül 1919’da Sivas’ta üçüncü adımı, 23 Nisan 1920’da Ankara’da dördüncü adımı ve 9 Eylül 1922’de İzmir’de tarihin altın sayfalarına destan gibi yazılan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin sonucunda ilan edilmiştir. Cumhuriyet yaşamımıza, özgürlük, bilim, akıl, yaşamı sorgulamak, halkın iradesiyle toplumun değer yargılarına saygı duymak ve bilhassa kimsesizlerin kimsesi olarak girmiştir.

Laik cumhuriyet, dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeden, bireyin özgürleşmesini, kardeş olmasını sağlamış, sanatı ve sanatçıyı yüceltmiştir. Bugün 94. yaşını kutladığımız Cumhuriyete sahip çıkmak, demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe, akıla, bilime sahip çıkmaktır.Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum...

Mehmet İNEGÖL
Mudurnu Belediye Başkanı